3 EDYCJA. 2 SZYBY. 1 BIEG!

Drodzy Biegacze - z Chorzowa, innych śląskich miast i wszystkich pozostałych zakątków świata:

Z przyjemnością zapraszamy Was wszystkich na kolejną edycję naszej flagowej imprezy. Wszystkie szczegóły dotyczące 3BDS znajdują się (lub jeszcze się pojawią) w postach na wydarzeniu na facebooku. Prosimy o zapisane w kalendarzach biegowych: 6 listopada br., godz. 10.00, chorzowski Szyb Prezydent!

Najważniejsze informacje:
- dystans: trzeba trzymać formę z zeszłego roku – 15km;
- trasa: zgodnie z mapką zamieszczoną obok, prowadzi spod chorzowskiego Szybu Prezydent, przez Chorzów Stary, Siemianowice Śląskie Węzłowiec, Bytków, Park Górnik do Szybu Krystyn w Parku Tradycji i z powrotem pod Szyb Prezydent,
- opłata startowa: 35 zł płatne do 3 listopada br. na konto Stowarzyszenia
- dla wszystkich uczestników, którzy ukończą bieg w regulaminowym limicie czasu (150 minut): pamiątkowy medal!

Regulamin biegu

Oświadczenie osoby małoletniej

Zapisy elektroniczne zostały zakończone. Wszystkich 300 zapisanych Uczestników III Biegu Dwóch Szybów zapraszamy w dniu zawodów, tj. 6 listopada (niedziela) w godz. 08.00 - 09.30 do biura zawodów pod Szybem Prezydent w celu odbioru pakietu startowego i chipa. Osoby, które do tej pory nie wpłaciły na konto ChSBD opłaty startowej, proszone są o opłacenie jej w biurze zawodów w dniu Biegu. Opłata startowa wnoszona w biurze zawodów wynosi 45 zł.

W tym roku - tak jak w poprzednich edycjach - spróbujemy przy okazji Biegu Dwóch Szybów zrobić coś dobrego nie tylko dla swojego zdrowia, ale i dla naszych Braci Mniejszych. Dlatego też w biurze zawodów pod Szybem Prezydent zostanie zorganizowane specjalne stoisko przyjmujące dary na rzecz chorzowskiego Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt. Zbliża się zima i możemy pomóc ją przetrwać tym, którzy bez pomocy człowieka sobie nie poradzą. Z góry w ich imieniu serdecznie dziękujemy Wszystkim Państwu za okazane serce i przyniesione koce, miski, smycze, karmę, obroże, zabawki!

Osoby niebiorące udziału w Biegu również mogą przynosić dary: wszystko zostanie dostarczone w poniedziałek do chorzowskiego schroniska. Przypominamy, że III Bieg Dwóch Szybów startuje już 6 listopada (niedziela), biuro zawodów czynne jest w godz. 08.00 - 09.30.

Zapraszamy do dołączania do wydarzenia Biegu na facebooku:
Polecamy zaprosić do niego znajomych i śledzić nasze posty tam: będą konkursy i niespodzianki ;-)

Pozostańcie W Ruchu!
ChSBD